photo
Головна » 2018 » Березень » 15 » В Україні значно подорожчали матеріали для теплоізоляції
21:18
В Україні значно подорожчали матеріали для теплоізоляції

     За минулий рік ціна на всі види теплоізоляційних матеріалів зросла приблизно на 15%. Виною тому - залежність вітчизняних виробників від цін на сировину, нафту, газ, електрику і щільна прив'язка до курсу долара.
     Українські компанії випускають приблизно 75-80% матеріалів для теплоізоляційних робіт, присутніх на внутрішньому ринку країни, повідомляє ProfiDOM.com.ua. Потужностей вітчизняних фабрик цілком вистачає навіть для 100% покриття потреб українського ринку. Однак присутністю на ринку імпортних теплоізоляційних матеріалів тільки грає йому на руку: у покупців є вибір, а в українських виробників - стимул робити якісніший товар.

Втім, у деяких імпортованих матеріалів в країні немає місцевих конкурентів - наприклад, утеплювачі, зроблені на основі скловолокна повністю імпортуються до нас з-за кордону.

     Минулий рік характеризувався дуже нерівномірним і нерегулярним ростом споживання матеріалів для теплоізоляції. Багато в чому тому, що на основних споживачів теплоізоляції - компанії, що ведуть капітальне будівництво - сильно впливали геополітичні і макроекономічні проблеми країни.

     Найбільш високі позиції по виробництву і продажу зайняв екструдований пінополістирол, помітно нижче були обсяги випуску і продажів скловолокна, а також мінеральної вати. Хоча саме за обсягами і площами покриття на першому місці опинилася мінвата, і тільки потім йдуть пінополістирол і пінопласт, за ними - скловата.

     При цьому в сфері фасадних утеплювачів в минулому році спостерігалося збільшення попиту на пінополістирол більш важких марок (13-18 кг / м3 проти 10-12 кг / м3 в 2016 році) і більшої товщини (від 10 см проти 5 см за рік до цього) .

     В цілому ж на ринку матеріалу для теплоізоляційних робіт спаду виробництва не спостерігалося, навпаки, в наявності стабільне зростання, хоча економічна ситуація в Україні цього не дуже сприяла. Очікується, що це зростання продовжиться і в 2018 році.

  По матеріалам: superdom.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 2040 | Додав: Yuri2 | Рейтинг: 5.0/1